بهجت اله پورتقی، فعال صنایع دستی

کارآفرین فومنی:مسئولین دولت دوازدهم علاوه بر این که کمک نکردند، کارشکنی ،ناامیدی ویاس را به گروه ما هدیه دادند .

باتوجه به پیشینه هنری که در نقاشی داشتم و کلاس های آموزشی که کانون بسیج در تابستان برگزار می کرد، دخترم در یکی از این کلاس ها به فراگیری و تکنیک نقطه کوبی مشغول شد و بنده هم علاقه مند شدم و درکلاس های آموزشی در تهران و رشت شرکت کردم و پنج تکنیک را فرا گرفتم و اکنون به بیست تکنیک رسیده ام.

 

سلام، لطفا خودتان رو معرفی کنید.

سلام، بهجت ­اله پورتقی هستم، متولد بیستم مرداد سال 1356 شهر فومن. سطح زندگی خانوادگی­مان متوسط بود، امروز البته متاهل هستم با دوتا فرزند، یک پسر و یک دختر.

 

قبل از اینکه وارد این کسب کار بشوید مشغول به کار دیگری هم بودید؟

بله، من کارمند بازنشسته هستم.

 

چطور شد سراغ این حرفه آمدید؟

باتوجه به پیشینه هنری که در نقاشی داشتم و کلاس های آموزشی که کانون بسیج در تابستان برگزار می کرد، دخترم در یکی از این کلاس ها به فراگیری و تکنیک نقطه کوبی مشغول شد و بنده هم علاقه مند شدم و درکلاس های آموزشی در تهران و رشت شرکت کردم و پنج تکنیک را فرا گرفتم و اکنون به بیست تکنیک رسیده ام.

 

کمی از این حرفه را برای ما تشریح کنید.

من در ایتدا سرمایه اولیه 20میلیون تومان را در سال 1396برای این کار اختصاص دادم و اشتغال­زایی را ازمنزل شروع کردم، سال1397یک مغازه اجاره کردم و سال1399 شعبه دوم در فومن و یک نمایندگی در صومعه سرا تاسی کردم و در نهایت امروز درشهر رشت نیز شعبه چهارم درحال راه اندازی است، حدود شش نفر مستقیم و پانزده نفر غیرمستقیم مشغول کار هستند.

امروز بیست تکنیک از این صنعت را فرا گرفتیم، تکنیک هایی نظیر::1-میناکاری2-معرق کاشی3 ماندالا4 -نقطه کوبی 5-نقاشی وان استروک 6-پرشنگ 7-پتینه 8-آینه کاری 9-ترانسفر 10-تابلو عکس  11-تابلوساعت 12-دکوپاژ 13-دکولاژ 14-کولاژ 15-گرانیت 16-شن رنگی 17-ویترای 18-ورق طلا 19-رنگ آمیزی 20-رزین.

 

خیلی ها هستند که تمایل به ورود به این کسب و کارها را دارند اما ترس از ورود مانع پیشرفت آنها می­شود، چه توصیه ای به آنها دارید؟

توصیه گروه ما ابتدا ایده و فکر کردن و سپس اقدام و عمل به کسانی که به هنر علاقمند هستند می­باشد، با یک دوره آموزشی کوتاه مدت هم وارد بازار کار خواهند شد و هم صاحب شغل می­شوند، خلاصه کار هنری آرامشی هم در فرد ایجاد می­کند .

یکی از خوبی های هنر صنایع دستی نوین نسبت به صنایع دستی دیگر علاوه بر سودآوری، انرژی مثبت وآرامش است که در هر اثر هنری به چشم می­خورد . به این عزیزان توصیه می­کنم در فکر و ایده نمانند بلکه باید از یک جایی شروع کرد، حتی با سرمایه اندک، فقط باید شروع کرد. درمسیر کسب و کار هم شکست هست هم پیروزی و هم ضرر و هم سود فراوان، پس باید صبور بود تا به قله موفقیت رسید.

در پایان امید وارم هم استانی های عزیزم که علاقه مند به هنرصنایع دستی نوین هستند هرچه زود تر با این صنعت آشنا شده و شروع به کار کنند تا استان عزیز ما رکورددار بیکاری در کشور نباشد.

 

حمایت مسئولین در این مسیر چگونه بود؟

مسئولین دولت دوازدهم علاوه بر این که کمک نکردند، کارشکنی ،ناامیدی ویاس را به گروه ما هدیه دادند .

ولی با تمام این­ها، گروه ما مصمم به کار و تلاش خود ادامه داد و به آموزش هم­استانی های خود از شهر های رشت، فومن، صومعه سرا و ماسال پرداخت که حدود 30نفر از این عزیزان در دوره های ما شرکت کردند و اکثر این عزیزان با ما همکاری می کنند و حتی کارآفرین دراین حوزه نیز شدند.

جا دارد از مسئولین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استان که از کسب و کار فرهنگی و هنری ما حمایت کردند که بحمداله...ادامه دارد تشکر کنم. و از  میراث فرهنگی و گردشگری وصنایع دستی شهرستان فومن هم باید نام ببرم که از حمایت شان هم سپاس گذارم.

 

راستی، به فکر توسعه این کسب و کار هم هستید؟

با توجه به علاقه ای که به صنایع دستی این مرز و بوم دارم حتماً در فکر توسعه آن نیز هستم، وخواهم بود، در ابتدا در استان و بعد در سراسر کشور و حتی برنامه برای صادرات به خارج از کشور را نیز دارم که این فقط در حد ایده نبوده بلکه به رایزنی با مسئولین استانی و کشوری درچند جلسه هم کشیده شد که قرار شد ان شالله حمایت نمایند.

باتوجه به این که اینجانب به تکنیک های صنایع دستی نوین رسیده ام و البته وجود تنوع تولیدات، ما را بر آن داشت که به فکر صادرات هم باشیم .

 

آقای پورتقی، بعضی ها معتقد هستند که ما نمی توانیم، نظر شما چیست؟

 ما گوش به فرمان امام و رهبرمان هستیم که در بیانات خود فرمودند ما می­توانیم ، بنده به کسانی که ناامید هستند هم حضوراً گفته ام و هم در اینجا بیان می کنم که این کلمه نمی توانم را از ذهن خود خارج کنند،  مثال گروه خودمان را هم برای آنها میزنم. باتوجه به شرایط سخت کرونایی و دولت 12دهم در کار شکنی ها، گروه ما به بازار یابی، تولید و فروش خود ادامه داد و به لطف خدا موفق بود و فعل توانستن را صرف کرد .

 

جهت رفع موانع تولید و حمایت از حرفه شما، دولت باید چه اقدام یا اقداماتی انجام بدهد؟

چندین اقدام است که فکر می­کنم باید صورت پذیرد، اقداماتی نظیر: پرداخت تسهیلات، مکان کسب وکار ، معرفی سرمایه گزار، حمایت ازتولید، کمک به صادرکننده ، آموزش مجازی کسب وکارزودبازده ، روندکوتاه دموکراسی اداری

 

بدترین و بهترین خاطره کاری­تان را بگویید.

بدترین خاطره ام عدم گرفتن پروانه کسب بود،  از دی ماه 1398اقدام کردم و تاکنون رویت نشده است، باتوجه به اینکه پرونده تکمیل بود.

 و بهترین خاطره ام قاب عکس سردار سلیمانی بود که طراحی و ابداع آن با گروه ما بود که مورد استقبال قرار گرفت، حتی در خارج از کشور .

 

و کلام آخر...

با توجه به اینکه اینجانب و گروه ما مهارت 20 تکنیک از صنایع دستی را فرا گرفته ایم و حدود 4سال در کسب و کار مشغول هستیم آماده همکاری با بخش های دولتی و خصوصی در خصوص جذب سرمایه ، ایجاد نمایندگی و شعبه برای ایجاد اشتغال در ابتدا برای هم استانی های خودم و بعد برای سراسر کشور هستیم، امیدوارم در دولت سیزدهم این مهم به نتیجه برسد.

وکلام آخر اگر کمک مادی و معنوی مسئولین همراه گروه ما باشد سرعت ایجاد اشتغال شتاب بیشتر ی خواهد گرفت و اگر همراهی مسئولین هم همراه ما نباشند گروه ما به هدف خود ادامه خواهد داد و شاید با شتاب کمتری به ایجاد اشتغال برسیم.

آرزوی ما این است که صنایع دستی نوین کیمیا به عنوان شرکت ثبت شود و پروانه کسب مان به­دست ما برسد، امیدوارم مسئولین اهتمام ویژه داشته باشند.

 

 

بحجت اله پورتقی

بحجت اله پورتقیبحجت اله پورتقی

بحجت اله پورتقی

بحجت اله پورتقی