من می توانم
هانیه حجت-فعال اقتصادی گیلانی: این کاملا طبیعی است که هر جوانی برای ورود به کاری ناشناخته بترسد
مصاحبیه مختصر با خانم هانیه غلام حضرت حجت، فعال اقتصادی گیلانی پیرامون نحوه موفقیت در کسب و کار کوچک
سلام، خودتان را معرفی کنید.
هانیه حجت غلام حضرت هستم، متولد 1372 شهرستان رشت، متاهل هستم و دارای یک فرزند.
محل زندگی شما کجاست؟
ساکن شهر خمام هستیم
چطور شد که به سراغ پرورش آلوئه ورا رفتید؟
من پیش از این سابقه تدریس در مدارس غیر انتفاعی، نقاشی و تدریس نقاشی و سابقه کار دفتری را داشتم، تا اینکه وقتی تصمیم به راه اندازی این کار گرفتم، طبق تحقیقاتی که از قبل با افراد متخصص انجام دادم به این نتیجه رسیدم که هزینه های مربوط به این کسب و کار از قبیل خرید بوته، ساخت گلخانه، و بقیه مسایل جانبی مربوط به سال اول می شود و بعد از آن تا چندین سال از همان بوته ها محصول قابل برداشت است، به همین خاطر با توکل بر خدا شروع کردم.
می توانید بیشتر توضیح بدهید؟
ژل، برگ، شکوفه گیاه آلوئه ورا مصارف بسیار متعددی دارد این گیاه در زمینه ساخت انواع دارو، پماد و همچنین وسایل آرایشی و بهداشتی و مصرف خوراکی مانند نوشیدنی ها، دمنوش، کمپوت و مربا استفاده می شود. به خاطر کاربرد فراوان این گیاه از آن به عنوان هزار درمان یاد می کنند.
محل رویش آن مناطق گرمسیری است و در مناطق معتدلی چون گیلان حتما نیاز به گلخانه دارد تا از سرما در امان باشد.
پرورش این گیاه صددرصد ارگانیک بوده و از هیچگونه کود و سمی استفاده نمی شود، آبیاری آن در فصل سرما هر ده روز یک بار و در فصول گرم هر 2 یا سه روز یک بار است.
سرمایه اولیه من برای شروع این کار حدود 30 میلیون تومان بود و به دلیل نداشتن سرمایه کافی برای هزینه کارگر، خودم و مادرم به صورت دائم و همسرم در اوقات فراغتش فعالیت های پرورش گیاه را پیگیری می کردیم.
سال اول را به دلیل نداشتن تجربه کافی بسیار سخت پشت سر گذاشتیم. اما بعد آن به لطف خدا گیاه به مرحله برداشت رسید که جبران برخی از سختی ها بود و دو نفر دیگر به مجموعه ما اضافه شدند که در زمان های وجین برداشت و دیگر امور با ما همکاری می کنند.
خیلی ها ترس ورود به ایجاد اشتغال های اینچنینی را دارند، قبول دارید؟
این کاملا طبیعی است که هر جوانی برای ورود به کاری ناشناخته بترسد.
به طور طبیعی ما می خواهیم خوب عمل کنیم و خوب باشیم اما بیش از ورود به هر حرفه ای توکل به خدا، اعتماد به نفس کافی، کسب اطلاعات و تحقیق زیاد در جهت به دست آوردن تجربه لازم و همچنین تلاش فراوان است.
حمایت مسئولین از شما چگونه بود؟
هنگام شروع کار با حمایت سپاه از بانک کارآفرینی توانستم یک وام 10 میلیون تومانی دریافت کنم. به جز این مورد از سمت هیچ مسئولی هیچ گونه حمایتی نشد.
به فکر توسعه هم هستید؟
بله فکرها و ایده های فراوانی دارم خوشبختانه در سال جدید وعده های زیادی برای حمایت از تولید کننده داده شده و ما هم امید واریم این وعده ها محقق شوند و از کارآفرینان در جهت توسعه و رسیدن به اهداف حمایت به عمل آید.
بنظر شما (ما میتوانیم) یک شعار دست نیافتنی است؟
حقیقت امر این است که در این برهه از اوضاع اقتصادی بسیاری از کار آفرین ها از جمله خود من با فشارهای مالی و ضررهای فراوانی روبرو شدیم اما من موافق کلمه ما نمی توانیم نیستم، گاهی اوقات انتظار داریم خیلی زود به نتیجه برسیم اما در زمینه تولید مهمترین شاخصه صبر و حوصله کافی کنار همت، تلاش و توان بالا برای رسیدن به نتیجه مطلوب است، اگر جوانی اطمینان قلبی به کاری که انجام می دهد و اعتماد کامل به توانایی های خود داشته باشد رسیدن به موفقیت ناممکن نخواهد بود و حتما محقق خواهد شد.
دولت در این زمینه، یعنی حمایت از کسب و کار ها چه نقشی باید داشته باشد؟
نوع حمایت باید به گونه ای باشد که موجب دلگرمی و افزایش انگیزه تولید کننده باشد، مسلما حمایت مالی از طریق وام های کم بهره و دارای تنفس، به ایجاد شغل کمک بزرگی خواهد کرد اما بعد از آن رها کردن تولید کننده خوشآیند نیست، اگر محیطی مثل تعاونی ها یا فضایی که تولید کننده به صورت مستقیم با افرادی که تبدیل کننده ی محصولات خام به فرآورده ها هستند وجود داشته باشد مشکل توزیع نامناسب محصول حل خواهد شد و قطعا تولید کننده دغدغه ای جز تولید بالاتر و رسیدن به اهداف بزرگ نخواهد داشت که این امر خود باعث رسیدن به خودکفایی هر محصول در آینده خواهد شد.
خاطره خوب یا بد از این کار دارید؟
کار کردن همیشه فراز و نشیب هایی دارد که گاها موجب انگیزه و گاهی نیز موجبات دلسردی را فراهم می کند. خاطره های خوب همیشه مربوط به زمانی است که شاهد به ثمر رسیدن تلاش های خود هستیم و خاطره های بد زمانی است که به دلیل نداشتن تجربه کافی، آدم های اشتباه ما را از رسیده به هدفمان دور میکنند، بزرگترین اتفاق بد دوران ما ویروس کرونا بود که احتیاج به مراقبت های خاص داشت. گیاه آلوئهاورا با توجه به خاصیت ضدعفونی بالا مورد توجه گروه جهادی (موعود) جهت ساخت ژل های ضدعفونی برای عموم قرار گرفت و به لطف خدا گلخانه ما سهم کوچکی در این اتفاق بزرگ داشت.
کلام آخر...
می خواهم از مادرم و همسرم که مرا در این راه حمایت کردند تشکر کنم امیدوارم در آینده فضا به گونه ای فراهم شود که تولید و کارآفرینی مورد توجه و حمایت و دغدغه مسئولین قرار بگیرد.
مطالب مرتبط